Drenthe: man mishandeld ‘omdat hij homo is’

Vrijdagavond is in Coevorden een 25-jarige man uit Klazinaveen mishandeld, naar eigen zeggen omdat hij homo is, schrijft hij op zijn Facebook-pagina: ‘Ik ben keihard op mijn rechteroogkas geslagen door iemand die daarbij de reden gaf dat ik homo was.’ Na de mishandeling moest hij voor behandeling naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer liep met zijn 27-jarige vriend over straat toen hij werd belaagd. Zijn vriend liep geen letsel op. De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige man aangehouden op verdenking van de mishandeling, aldus eeeb woordvoerder van de politie Noord-Nederland: ‘De verdachte werd na het verhaal van de slachtoffers uit een café gehaald. De politie heeft de zaak in onderzoek.’

Lees ook:Getuigen gezocht zware mishandeling Tilburg
Lees ook:Amsterdam: opnieuw homo’s op straat mishandeld
Lees ook:Man houdt blijvend letsel over na anti-homogeweld
Lees ook:Tilburgse homo-mishandelaar meldt zich bij politie
Lees ook:Homo aangevallen in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>