Homo aangevallen in Amsterdam

Zaterdagavond is een 26-jarige homo in Amsterdam mishandeld. Hij liep met zijn vriend op de Prinsengracht in de buurt van de Raamstraat, toen ze door vier mannen werden uitgemaakt voor ‘vieze kankerhomo’s’. Een van hen gaf de 26-jarige man een klap het gezicht, waardoor hij viel, drie piercings uit zijn oor verloor en aan zijn hoofd verwond raakte. Daarna werd hij nog twee keer nagetrapt. Omstanders joegen de belagers weg.

Het slachtoffer heeft vandaag aangifte gedaan. De vier mannen zijn volgens het stel rond de twintig met een getinte huidskleur. De politie heeft beelden van de mishandeling, want op die plek was cameratoezicht. De politie roept getuigen op om zich te melden en overweegt om de beelden op televisie te laten uitzenden. De politie moet meer aandacht besteden aan de aanpak van homogeweld. Dat zei minister Opstelten van Justitie en Veiligheid onlangs in een gesprek met het COC. Het COC pleit voor speciale politieteams in heel Nederland voor het terugdringen van geweld tegen homo’s, zoals de politie-eenheid Roze in Blauw in Amsterdam.

Lees ook:Getuigen gezocht zware mishandeling Tilburg
Lees ook:Tilburgse homo-mishandelaar meldt zich bij politie
Lees ook:Amsterdam: twee mannen in mei mishandeld na ‘homogerelateerd gescheld’
Lees ook:Hoofdverdachte mishandeling homo Tilburg gearresteerd
Lees ook:Transgender Amsterdam door groep belaagd met stuk hout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>