Politie verricht drie aanhoudingen in zaak antihomo-flyers Amsterdam

In de zaak van de antihomo-flyer, die afgelopen weekend in Amsterdam West en Nieuw-West werd verspreid, heeft de politie drie mannen aangehouden: een 39-jarige Rotterdammer en twee mannen van 29 uit Den Haag. Ze konden worden opgespoord dankzij camerabeelden. Tijdens een verhoor hebben ze bekend de flyers te hebben gemaakt en verspreid.

Ze wilden er naar eigen zeggen een discussie mee ontketenen, iets dat volgens een woordvoerder van de politie ‘wel gelukt is’. De het verhoor kon het drietal gaan. De officier van justitie buigt zich verder over de zaak. Eerder gingen er geruchten dat de Turkse prediker Adnan Oktar achter de flyer zat, maar volgens de politie is het ‘een losstaande actie’. Een link met een Facebook-pagina, die op de flyer staat, is er ook niet.

Lees ook:OM vervolgt mannen die anti-homoflyers in Amsterdam verspreidden
Lees ook:Antihomo ‘hateflyers’ verspreid in Amsterdam-West
Lees ook:Homo-activisten in Moskou opgepakt die een petitie wilden overhandigen
Lees ook:Eurovisie Songfetival mogelijk doelwit al-Qaida
Lees ook:Hoofdagent chanteerde homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>