OM vervolgt mannen die anti-homoflyers in Amsterdam verspreidden

De drie mannen die vorig jaar november werden aangehouden voor het verspreiden van de antihomo-flyer in Amsterdam, worden door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd: een 39-jarige Rotterdammer en twee mannen van 29 uit Den Haag. Ze wilden er naar eigen zeggen een discussie mee ontketenen, iets dat volgens een woordvoerder van de politie ‘wel gelukt is’.

De flyer leidde tot veel verontwaardiging en een aantal aangiften. In de flyer, die mensen in de bus kregen. staat onder meer dat homoseksualiteit volgens zowel de islam, het christendom als het jodendom verboden is en dat 29 procent van de kinderen van homoseksuele ouders worden misbruikt. Het OM zal de verdachten vervolgen voor groepsbelediging, aanzetten tot discriminatie en het het verspreiden van discriminerende uitingen. Het is nog niet duidelijk wanneer het drietal voor de rechter moet verschijnen.

Lees ook:Antihomo ‘hateflyers’ verspreid in Amsterdam-West
Lees ook:Priester mag niet meevaren op religieboot Canal Parade
Lees ook:Politie verricht drie aanhoudingen in zaak antihomo-flyers Amsterdam
Lees ook:Primeur op de Canal Parade: World Religion Boat
Lees ook:Homoseks: 7000 zweepslagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>