Homo-activisten in Moskou opgepakt die een petitie wilden overhandigen

In Moskou is een groep homo-activisten opgepakt, die een petitie wilde overhandigen aan de officier van justitie. Dat meldt de BBC. Volgens de politie zijn ze aangehouden omdat er geen toestemming voor hun actie was verleend. In de petitie worden de Russische autoriteiten opgeroepen een onderzoek te starten naar de homo-vervolgingen in de Russische deelstaat Tsjetsjenië. 

Donderdag probeerden de activisten een uitdraai van de petitie af te leveren bij het hoofdkantoor van de officier van justitie. Meer dan 2 miljoen mensen over de hele wereld hebben de petitie ondertekend, aldus de activisten.

Lees ook:Merkel maant Poetin tot ingrijpen homovervolging Tsjetsjenië
Lees ook:LHBT’s Tsjetsjenië krijgen voortaan bijna automatsch asiel
Lees ook:Woensdag 19 april manifestatie op Homomonument om LHBTI’s in Tsjetsjenië te steunen
Lees ook:Reminder: vanavond 19.00 uur manifestatie Homomonument om LHBTI’s in Tsjetsjenië te steunen
Lees ook:Homo’s in Tsjetsjenië vrezen voor hun leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>