Hoofdagent chanteerde homo’s

Een hoofdagent uit Wijk bij Duurstede chanteerde homo’s: hij stuurde 37 brieven naar eigenaren van auto’s die op een homo-ontmoetingsplaats langs de A1 en de A27 stonden. Hij dreigde de foto’s van hun kentekens openbaar te maken als ge hem geen 1000 euro betaalden. De man stond terecht op verdenking van afpersing van vier personen.

Het OM eist twee jaar celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. In mei 2015 kreeg de politie veel meldingen binnen van mannen die werden afgeperst omdat ze een homo-ontmoetingsplaats zouden hebben bezocht. De politie deed toe neen oproep om aangifte te doen: twintig mannen deden dat. Uit onderzoek naar de dreigbrieven kwam de 36-jarige politieman tevoorschijn: hij werd in maart 23016 opgepakt en is voorlopig geschorst. De officier van justitie vond dat het feit dat slechts één slachtoffer in de zaal zat een bewijs dat de zaak gevoelig ligt. De man in kwestie vertelde dat in de briefstond: ‘Wij zijn u gevolgd.’ Dat had hem diep geraakt. De verdachte zegt spijt te hebben van zijn daden en ‘van zichzelf te walgen’. Voor wat het waard is … Wat zou hij hebben gedaan als hij niet was opgepakt?

Lees ook:Homo-activisten in Moskou opgepakt die een petitie wilden overhandigen
Lees ook:Duitse kannibaal voor de rechter
Lees ook:Drie mannen in Lelystad opgepakt op verdenking afpersing homo
Lees ook:Politie-inval Stonewall had niks met homo’s te maken
Lees ook:Travestiet overleden na ruzie tijdens date Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>