‘Diversiteit maakt ons mens’: oproep om flyers met deze tekst op te hangen

Verschillende LHTB-, religieuze, maatschappelijke en culturele organisaties maken zich sterk voor diversiteit in Amsterdam. Dit doen zij door het uitdragen van de boodschap ‘diversiteit maakt ons mens’. De samenwerkende organisaties doen de oproep om te helpen de boodschap te verspreiden door deze op te hangen en te bespreken in je gebedshuis, op je werk, school en de sportclub, met je vrienden en je familie en via social media te delen onder #020diversity. Deze oproep wordt gedaan door een beweging van diverse organisaties in reactie op het ronddelen van hateflyers in Amsterdam West en Nieuw-West en een geweldsincident op de pont over het IJ, waarbij een (homo-) mannenstel gewond raakte.

‘De boodschap van de flyer en de wijze waarop deze inbreekt in het privé-domein van Amsterdammers was voor mij reden om contact te zoeken met een aantal collega organisaties. Al snel werd duidelijk dat de boodschap van de flyer ook vanuit religieus perspectief onzin is’, aldus Peter de Ruijter, voorzitter van COC Amsterdam. ‘Juist dit zwart/ wit denken, het ontkennen dat er bijvoorbeeld ook gelovige LHBT’s zijn, stuit alle deelnemende organisaties enorm tegen de borst. Vandaar dat we gezamenlijk deze boodschap onder de aandacht brengen bij alle Amsterdammers.’

Met de boodschap ‘diversiteit maakt ons mens’ verwoorden alle deelnemende organisaties de gevoelens van afkeuring die vanuit alle hoeken van Amsterdam wordt geuit. De boodschap zal dit weekend en de aankomende week via flyers en posters tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), bijeenkomsten van LHBT’s en in gebedshuizen van joden, moslims en christenen onder de aandacht worden gebracht ofwel worden voorgedragen. De flyer met de volledige boodschap is via de website van COC Amsterdam te downloaden en wordt via verschillende sociale media van de ondertekenende organisaties verspreid.

Lees ook:Uit de Kast na drie jaar terug op tv
Lees ook:Amsterdam krijgt roze veiligheidsloket
Lees ook:Amsterdam marcheert #handinhand tegen homogeweld
Lees ook:OM vervolgt mannen die anti-homoflyers in Amsterdam verspreidden
Lees ook:België: premier Charles Michel wint homo-award 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>