Amsterdam krijgt roze veiligheidsloket

Amsterdam krijgt een roze veiligheidsloket: een speciaal telefoonnummer voor LHBT’s. Het is een van de maatregelen uit de ‘Roze Agenda‘, die de hoofdstad donderdag presenteerde om de veiligheid en acceptatie van LHBT’s te vergroten. ‘Te veel Amsterdammers durven net uit de kast te komen en te veel roze Amsterdammers durven niet hand in hand over straat’, aldus wethouder Simone Kukenheim van Diversiteit. ’Ik wil dat je in Amsterdam kunt zijn wie je bent.’

Daaraan moeten alle instanties meewerken. Docenten krijgen trainingen om seksuele diversiteit in de klas bespreekbaar te maken en te behandelen in hun lessen. Elke school moet dit thema op het schoolplan zetten. Een ander aandachtspunt is roze ouderen: zij voelen zich vaker eenzaam dan hetero leeftijdsgenoten. De gemeente wil met wijkzorgteams meer inspelen op hun behoefte. Ook moet Amsterdam voor LHBT;”s uit het buitenland aantrekkelijk blijven. De gemeente denkt daarbij aan roze onderdelen bij evenementen als SAIL, de Amsterdan Marathon en de Dam-tot-Damloop.

Lees ook:Amsterdam schrapt geslachtsvermelding op online-formulieren
Lees ook:Eenzaamheid onder LHBT’s – handreiking MOVISIE
Lees ook:Estafette van regenboogvlaggen op Coming Out Dag
Lees ook:Geweld tegen LHBT’s in Amsterdam neemt toe
Lees ook:Docentenavond gay-straight alliance bij COC Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>