Petitie om meerouderschap regenbooggezinnen wettelijk te regelen

Twee vaders of twee moeders met kinderen is zo zoetjes aan ingeburgerd in ons land, maar meeroudergezinnen niet. Veel LHBT’s voeden een kind op met meer dan twee personen, bijvoorbeeld een lesbisch koppel met biman of een homokoppel met een heterovrouw. Voor dit soort meeroudergezinnen is er nog geen goede wettelijke regeling, waardoor ouders en kinderen juridisch in de problemen kunnen komen. Daarom is er een online petitie gestart (klik hier).

Volgens de wet mag een kind nu twee ouders hebben, maar een groeiend aantal kinderen heeft er drie of vier. Kinderen zelf weten niet beter dan dat die allemaal hun ouders zijn, maar wettelijk kleven er allerlei bezwaren aan. Een spaarrekening voor het kind openen, toestemming geven voor een doktersbehandeling, ouderavond op school: de derde of vierde ouder is niet bevoegd. Ook hebben derde of vierde ouders geen recht op ouderschaps- en zorgverlof en kan het kind financiële voordelen mislopen. De petitie is geïnitieerd door COC Nederland, Ouders van nu en Meer dan Gewenst.

Lees ook:Advies staatscommissie: kind moet vier ouders kunnen hebben
Lees ook:COC wil extra maatregelen tegen anti-LHBT-geweld en meer LHBT-acceptatie
Lees ook:New York Court breidt definitie ouderschap uit: goed nieuws voor roze ouderparen
Lees ook:Moederdag was uitvinding van Mussolini
Lees ook:Duitsland introduceert als eerste in Europa derde gender-optie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>