Duitsland introduceert als eerste in Europa derde gender-optie

Duitsland is het eerste land in Europa waar ouders de keuze hebben om het geslacht van hun pasgeboren kind in het midden te laten: interseksueel. Sinds 1 november staat op geboorteoorkonden naast ‘mannelijk’  en ‘vrouwelijk’  ook ‘blanco’. Ouders die hiervoor kiezen, willen dat hun kind het eigen geslacht zelf op latere leeftijd kan beslissen.

Sommige kinderen worden als ‘interseksueel‘  geboren en hebben zowel een mannelijk als een vrouwelijk geslachtsorgaan; in Duitsland gaat het jaarlijks om 1500 tot 2000 pasgeborenen. Tot nu toe werden ouders vaak gedwongen kort na de geboorte (via operaties) te kiezen voor één van beide geslachten. Er dreigt ook een nadeel: discriminatie. Insiders vinden het absoluut noodzakelijk dat ouders, docenten en artsen worden voorgelicht over het leven als interseksueel. ‘De overheid moet maatregelen nemen die ervoor moet zorgen dat niemand door deze wet wordt gediscrimineerd.’

Lees ook:Belgisch topmodel Hanne Gaby Odiele: ‘Ik ben interseksueel’
Lees ook:India erkent transgenders als derde geslacht
Lees ook:Duitse homovaders na vijf jaar beiden officieel vader van hun kind
Lees ook:Fatwa in Pakistan: transgenders mogen trouwen
Lees ook:Advies staatscommissie: kind moet vier ouders kunnen hebben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>