COC wil extra maatregelen tegen anti-LHBT-geweld en meer LHBT-acceptatie

COC Nederland heeft de Tweede kamer in een brief gevraagd om extra maatregelen tegen anti-LHBT-geweld, bijvoorbeeld door meer aandacht ervoor op de politieacademie. De Kamer spreekt vandaag met minister Jet Bussemaker over het emancipatiebeleid. Het COC pleit ook voor meer acceptatie van de roze medemens op school: het moet verplichte lesstof worden op docentenopleidingen.

Met name op mbo’s schort er veel aan LHBT-acceptatie. Daarnaast pleit het COC voor een goede regeling voor meerouderschap. Steeds meer mensen vormen een meeroudergezin, bijvoorbeeld een lesbisch paar dat een kind opvoedt met een homopaar of bi-man. Volgens de wet mag een kind twee ouders hebben: dat kan kinderen in meeroudergezinnen in de problemen brengen.

Lees ook:Petitie om meerouderschap regenbooggezinnen wettelijk te regelen
Lees ook:Advies staatscommissie: kind moet vier ouders kunnen hebben
Lees ook:Eerste Kamer schrapt ontslagmogelijkheid homodocent
Lees ook:Doorbraak voor lesbische duo-moeder
Lees ook:D66-voorstellen homo-emancipatie aangenomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>