Den Haag krijgt geen ‘homo-stoplichten’

IMG_20160522_142902Het was een ludiek idee: dezelfde homo-stoplichten die Wenen opvrolijkten tijdens het Songfestival ook naar Den Haag te halen. De PvdA pleitte voor de komst van de m/m en v/v-varianten van het traditionele single mannetje bij het zebrapad. Maar het homo-stoplicht komt er niet in de Hofstad.

Het stadsbestuur vond het een ‘sympathiek idee’, maar vindt dat een stoplicht ‘alleen een verkeerskundige functie heeft en bedoeld is voor alle weggebruikers, ongeacht geloof, afkomst of geaardheid’. Ook vindt de stedelijke overheid het niet juist om ‘onderscheid te maken tussen groepen weggebruikers’. ’Den Haag heeft als internationale stad van vrede en recht een voortrekkersrol in de wereld’, vond PvdA-raadslid Bulent Aydin. Het plan had er volgens hem voor kunnen zorgen ‘dat we straks tegen iedereen kunnen zeggen: ‘Kijk, dit is mijn stad. Mijn stad staat voor gelijkwaardigheid. Straks wordt het nog leuk om voor het stoplicht te stoppen’, aldus Aydin. Het stadsbestuur vindt dat er geen directe aanleiding is om dit soort stoplichten te plaatsen.

Lees ook:Weense homo-stoplichten wellicht ook in Den Haag
Lees ook:Utrecht: eerste stad met ‘homo-verkeerslichten’
Lees ook:Utrecht krijgt ‘homo-verkeerslichten’
Lees ook:Oostenrijkse stad Linz krijgt ‘homo-stoplichten’ terug
Lees ook:Amsterdam zet mes in aantal buitenfeesten tijdens Gay Pride

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>