Amsterdam zet mes in aantal buitenfeesten tijdens Gay Pride

Amsterdam beperkt het aantal openluchtfeesten op pleinen en straten tijdens de Gay Pride in juli/augustus. Dat is een van de maatregelen van het stadsbestuur om de alsmaar voller wordende binnenstad de baas te kunnen blijven die burgemeester Van der Laan in een brief aan de gemeenteraad laat weten. Vanwege de enorm toegenomen mensenmassa werkt het stadsbestuur aan verspreiding door de hele stad.

Ook de traditionele kermis op de Dam verdwijnt. De vergunning loopt tot 2019, maar wordt daarna niet verlengd. Er worden gekeken naar nieuwe locaties om evenementen te organiseren, zoals in Westpoort en de Tuinen van West. Ook wil de gemeente wat doen aan geluidsoverlast. Als alles volgens plan verloopt, moeten de nieuwe richtlijnen al op Koningsdag eind april gaan gelden, al zal 2017 ‘als overgangsjaar gelden’, aldus Van der Laan.

Lees ook:Eberhard van der Laan ook komende zes jaar burgemeester van Amsterdam
Lees ook:Diversiteit wordt een must om een BAFTA te kunnen winnen
Lees ook:Onduidelijkheid over subsidie aan Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Geweld tegen homo’s pikken we niet
Lees ook:UK verbiedt filmen van gay porno met fisten en watersports

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>