Oostenrijkse stad Linz krijgt ‘homo-stoplichten’ terug

De Oostenrijkse stad Linz krijgt de ‘homo-stoplichten‘ terug: twee mannetjes of twee vrouwtjes, in plaats van het standaard man-vrouw-koppeltje. De lichten werden vorig jaar in Wenen geïntroduceerd, ‘ter ere van het Eurovisie Songfestival en om de acceptatie van de LGBT-gemeenschap wereldwijd te ondersteunen’, aldus de gemeente Wenen vorig jaar. Later in het jaar volgden Linz, Salzburg en München, maar afgelopen december werden ze in Linz weggehaald.

De recht-populistische FPÖ had zich erover beklaagd: ‘Verkeerslichten zijn er voor het verkeer, niet om ons advies te geven hoe we ons leven zouden moeten leiden’, zei partijvoorzitter Markus Hein toen. De burgemeester van Linz reageerde woedend, maar dat leidde in eerste instantie tot niets. Toen de gemeenteraad besloot de lichten terug te plaatsen, was een gang naar de rechter noodzakelijk om dat voor elkaar te krijgen. De rechter gaf het groene licht: nog deze maand komen de m/m- en v/v-stoplichten terug in de stad.

Lees ook:Daily Mail woedend over ‘openlijke homo-rechter’ die zich over brexit uitsprak
Lees ook:Marokko: politie redt gegijzelde homo
Lees ook:Mirella van Markus door OUTtv gekozen tot mediapersoonlijkheid 2014
Lees ook:Jerusalem Pride verbroedert Joden en moslims
Lees ook:OM vervolgt mannen die anti-homoflyers in Amsterdam verspreidden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>