Roze ouderen hebben onvoldoende sociaal netwerk

Veel roze ouderen hebben een ontoereikend sociaal netwerk. Dat blijkt uit een enquête van Platform Mokum Roze onder 257 roze ouderen. Bij 60 procent van de vrouwen en 65 procent van de mannen is het sociale netwerk onvoldoende. Dat betekent werk aan de winkel voor senioren, zorgverleners en de gemeente Amsterdam, omdat het sociale netwerk van de zorgvrager in de nieuwe wetgeving moet gaan meespelen.

De decentralisatie van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Participatiewetgeving wordt zorg en hulp voor ouderen dichtbij ouderen gebracht – in Amsterdam bij 22 ‘wijkzorgteams’ -, waarbij het individuele sociale netwerk van de zorgvrager ook meetelt. Zondag 14 december presenteerde Mokum Roze, het platform voor belangenbehartiging van roze senioren in Amsterdam, de resultaten van het onderzoek. Daaruit kwam ook naar voren dat roze ouderen het belangrijk vinden dat zorgverleners meer weten over specifieke LHBT-problemen.

Lees ook:Eerste netwerkbijeenkomst van platform Mokum Roze
Lees ook:Amsterdam krijgt roze veiligheidsloket
Lees ook:Er komt toch een roze ouderencomplex in Amsterdam
Lees ook:Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein
Lees ook:Gay Living: eerste seniorencomplex voor roze ouderen in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>