Gay Pride Montenegro rustig verlopen

Zondag werd er in de hoofdstad van Montenegro, Podgorica, voor de twee de keer een Gay Pride gehouden. Net als in de rest van de Balkan is het slecht gesteld met tolerantie jegens de roze medemens. Vorig jaar liep de eerste Pride uit op gevechten tussen homo-activisten en rechts-extremisten. Dit jaar verliep de Pride rustig.

Na overleg tussen de organisatie en de politie werd deze tweede editie verschoven van juni naar de herfst. Door de grote inzet van de politie was een groot deel van het centrum geblokkeerd. Zo’n 200 mensen liepen mee, beschermd door meer dan duizend agenten. Montenegro wil lid worden van de EU. Een van de eisen waaraan het land dan moet voldoen, is dat het land minderheden beschermt. Vorige maand werd in de Servische hoofdstad Belgrado voor het eerst in vier jaar een Gay Pride gehouden. Ook Servië wil lid van de EU worden: ook in Belgrado was een grote politiemacht op de been..

Lees ook:Grote politiemacht bij Gay Pride Servië
Lees ook:Duitse homo-activist levensgevaarlijk gewond na brute aanval in Servië
Lees ook:Gay Pride Belgrado gaat niet door
Lees ook:Europride in Riga betrekkelijk rustig verlopen
Lees ook:Referendum tegen homohuwelijk in Kroatië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>