Europride in Riga betrekkelijk rustig verlopen

De Europride in Riga is afgelopen weekend betrekkelijk rustig verlopen. Riga is de hoofdstad van Letland, één van de drie niet bepaald als homovriendelijk bekend staande Baltische staten. Zaterdag liepen circa 5.000 mensen mee in een demonstratie door de binnenstad. Er was veel politie op de been in de stad, waar ook een tegendemonstratie plaatsvond.

De demonstranten liepen rond met regenboogvlaggen, ballonnen en spandoeken met leuzen waarmee ze opriepen voor meer tolerantie tegenover de roze medemens. Op dit moment is Letland voorzitter van de Europese Unie. Homoseksualiteit is er nog altijd taboe, zoals in ongeveer alle voormalige Oostblok-staten. LHBT’s leven er dan ook vaak in een sociaal isolement en zijn vaak het slachtoffer van homohaat. Volgend jaar vindt Europride in combinatie met Amsterdam Pride plaats in onze hoofdstad.

Lees ook:Minister Letland uit de kast
Lees ook:Solidariteitsmanifestatie met Gay Pride Riga
Lees ook:Amnesty’s uit 25 landen naar Baltic Pride
Lees ook:Europride 2016 naar Amsterdam
Lees ook:Europride 2010 in Warschau

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>