Duitse homo-activist levensgevaarlijk gewond na brute aanval in Servië

Een Duitse homo-activist verkeert in Servië in kritiek toestand, nadat hij op brute wijze is aangevallen. Dat heeft de onderdirecteur van het ziekenhuis gezegd, waar hij met hoofdwonden en interne bloedingen is opgenomen. De 27-jarige man, wiens naam niet is vrijgegeven, werd met een asbak op zijn hoofd geslagen. Hij was deelnemer aan een homorechtenconferentie van de Servische LGBT-groep Labris in de hoofdstad Belgrado.

Hij zou zijn belaagd door een groep mannen die schreeuwden over ‘buitenlanders’ in Belgrado. De politie heeft inmiddels drie verdachten gearresteerd. Servië heeft een lange geschiedenis van aanvallen door rechts-extremisten op homo-activisten. Het land wil die slechte naam zuiveren, om lid te kunnen worden van de EU. Maar daarvoor zal Servië eerst wat meer moeten doen op het gebied van mensenrechten. Na de aanval gingen honderden aanhangers van homorechten in Belgrado de straat op om te protesteren, beschermd door een forse politiemacht.

Lees ook:Gay Pride Montenegro rustig verlopen
Lees ook:Grote politiemacht bij Gay Pride Servië
Lees ook:Servische regering verbiedt Gay Pride
Lees ook:Ook Griekse Gay Pride niet geweldloos
Lees ook:Moeten homo’s het Songfestival in Servië boycotten?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>