Roze Zaterdag 2014 in Eindhoven

Zaterdag 5 juli kleurt Eindhoven roze tijdens Roze Zaterdag Eindhoven. Het is de eerste keer dat de lichtstad (in grootte de vijfde stad van het land) gastheer/vrouw is. Oorspronkelijk waren  er vier kandidaten: Enschede, Alkmaar, Rotterdam en Maastricht, maar die trokken zich in de loop van 2012 één voor één terug. Hierdoor dreigde er in 2014 voor het eerst geen Roze Zaterdag te komen. Het bestuur van Roze Zaterdagen Nederland (RZN) hield daarom de aanmeldingen voor 2013 nogmaals tegen het licht gehouden.

Hier sprong het bidbook van Eindhoven er duidelijk uit en de lichtstad ‘kreeg’ Roze Zaterdag 2014. De allereerste Roze Zaterdag vond plaats in 1977 en sinds 1981 trekt het roze evenement ieder jaar naar een andere stad. Thema is ‘Diversiteit kleurt je leven’. De organisatie wil een zo breed mogelijk publiek trekken. Vrijdag 4 juli begint de kick-of party in de Danssalon, is er een roze zwemfeest in de Tongelreep, een LGBT-talkshow in het DAF-museum, vertier in horecazaken en activiteiten op Strijp-S.

Zaterdag begint om 13.00 uur  een parade door de stad, de party Rapido op het Stadhuisplein, familiaire activiteiten op de Markt, de infomarkt tussen het Stadhuisplein en de Markt, culinair genot op het 18-Septemberplein en het Rainbow Tolenrance Festival op de Stratumsedijk. Verder zijn er onder meer vrouwenfeesten, ‘Frisco Classics’ in de Effenaar, roze voetbal op het Begijnhof met PSV en Koeros, een zwemtoernooi, een transgenderavond, een oecumenische kerkdienst, een stijldans-event voor de Catharinakerk en activiteiten op Strijp-S. Voetbalfans kunnen de WK-kwartfinale van Oranje tegen Costa Rica zien op gerote schermen op het 18-Septemberplein en de Markt. Zondag is onder meer de afsluitende party ‘I love the 90s’ op het Stadhuisplein. Donderdag 3 tot en met maandag 7 juli staat er een roze camping op het terrein van de Technische Universiteit.

Lees ook:Roze Zaterdag Eindhoven lanceert slogan
Lees ook:Homosportclub Kouros Eindhoven bestaat 25 jaar
Lees ook:Roze Zaterdag in Haarlem 2012
Lees ook:Roze Zaterdag eindelijk in Eindhoven?
Lees ook:Gay Sportclub Kouros Eindhoven bestaat 25 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>