Roze Zaterdag in Haarlem 2012

Dit jaar is Haarlem Roze Stad 2012. Onder het motto ‘Vier de verschillen’ zijn er het hele jaar activiteiten in de Spaarnestad om homo-acceptatie te vergroten en zichtbaar te maken. Hoogtepunt wordt Roze Zaterdag op 7 juli, eigenlijk min of meer ingeluid door de Haarlemse stedenmaagd Dolly Bellefleur: zij geeft zondag 1 juli een matinee in de Philharmonie. Op Roze Zaterdag kleurt de binnenstad roze, met een hoofdpodium op de Grote Markt, verschillende podia in de stad, een informatiemarkt, markt bij het Kenaupark, een parade, een multireligieuze viering in de Grote of Sint Bavokerk en feesten: PANN, Garbo4Women en Feel Harmony.

 

De gemeente staat al jaren geen feesten meer toe in het Kenaupark, maar maakt op deze dag een uitzondering: dan wordt het park omgetoverd in het Gay Now Park. Onderstroom en Roze Zaterdag presenteren er de Roxy Revival, ‘met de grootste helden uit de Roxy periode’, belooft de aankondiging. PANN verzorgt een warming-up voor het grote feest ’s avonds in het uitverkochte Patronaat. Het programma begint om 11.00 uur, met dj’s, drag queens en de grote Imca Maria Look-a-like. Haarlem krijgt een primeur: een roze camping, van donderdag 5 tot en met maandag 9 juli in samenwerking met avonturenpark Saplaza van 5 tot en met 9 juli de roze camping aan de Veerplas, in de buurt van station haarlem-Spaarnwoude. Er kunnen ongeveer 750 mensen terecht die voor Roze Zaterdag naar de Spaarnestad komen.

Lees ook:Haarlem Roze Zaterdag 2012
Lees ook:Haarlem krijgt Roze Camping
Lees ook:Haarlemse Roze Jaar 2012
Lees ook:PANN on Tour in Haarlem
Lees ook:Roze Zaterdag 2012 in Haarlem

1 Reacties // Reageer

One thought on “Roze Zaterdag in Haarlem 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>