Siep de Haan ambassadeur Gay Pride

amsterdamgaypride-logo2013[1]Siep de Haan is dit jaar ambassadeur van de Amsterdam Gay Pride (AGP), samen met Lady Galore en Sjeazy Pearl. Ambassadeurs zijn er om ‘zich voor het evenement in te zetten en de zichtbaarheid te verhogen’. De Haan – wiskundeleraar in Utrecht – stond aan de wieg van de eerste Amsterdam Canal Parade in 1996. In maart kreeg hij van burgemeester Van der Laan de Andreaspenning, onder meer voor zijn bijdrage aan de homo-emancipatie in de hoofdstad.

De Haan richtte daarna het Andreas Cultuur Fonds op, dat dit jaar voor het eerst met de AGP meewerkt aan een cultureel programma. De afgelopen jaren is de AGP uitgegroeid tot een multidisciplinair festival, waaraan verschillende musea, theaters, galeries en culturele instellingen meedoen. Volgens meldingen in de media schreef De Haan op zijn Facebook-pagina dat hij zich met de andere ambassadeurs wil inzetten ‘voor mensen rechten in het algemeen en de tolerantie, acceptatie en gelijkheid van LHBT’s in het bijzonder’. De Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar van 26 juli tot en met 3 augustus plaats, met als hoogtepunt de Canal Parade op zaterdag 2 augustus.

Lees ook:Veel aanmeldingen voor Canal Parade
Lees ook:Gay Pride op Nederland 3
Lees ook:São Paulo: grootste Gay Parade ter wereld
Lees ook:Amsterdam Gay Pride 2015
Lees ook:Canal Parade met zwerfjongerenboot en vluchtelingenboot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>