São Paulo: grootste Gay Parade ter wereld

Afgelopen zondag beleefde de Braziliaanse metropool São Paulo de 21e Gay Pride, met de grootste Gay Pride Parade ter wereld. Volgens de organisatie kwamen er een slordige drie miljoen bezoekers. Ter vergelijking: de Amsterdam Canal Parade trekt jaarlijks een half miljoen bezoekers.

De focus lag dit jaar op estado laico (seculaire staat): ‘scheiding van kerk en staat is relevanter dan ooit’, aldus de organisatie, ‘in een tijd waarin ultra-rechtse religieuze leiders in alle lagen van de Braziliaanse politiek opduiken.’ De komende tijd zijn er Pride Parades in veel grote steden over de hele wereld. Amsterdam beleeft haar jaarlijkse Pride van 29 juli tot en met 6 augustus, met als hoogtepunt de Canal Parade op zaterdag 5 augustus.

Lees ook:T-Pride: ‘kleinste gay-parade van Nederland in Tilburg
Lees ook:Inschrijving Canal Parade 2012 geopend
Lees ook:Gaycruise bezoekt Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Primeur: rabbijn vaart mee op Joodse boot tijdens Amsterdam Canal Parade
Lees ook:Art Rooijackers verslaat ook dit jaar de Amsterdam Canal Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>