Canal Parade met zwerfjongerenboot en vluchtelingenboot

De boten voor de Canal Parade 2015 zijn verdeeld. Er waren dit jaar 134 aanmeldingen, maar er kunnen in totaal 80 boten meevaren. Zondagavond was de loting in de Amsterdamse Sugarfactory. De Amsterdamse zorgorganisatie HVO-Querido vaart mee met een boot voor roze zwerfjongeren. ASKV/Steunpunt Vluchtelingen en Expreszo organiseren een boot voor voor LHBT vluchtelingen.

Zie ook: Kwart dakloze jongeren UK is LGBT

Thema van de 20e editie van de De Canal Parade is ‘share’. De botenparade is traditioneel het hoogtepunt van de Pride en vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 augustus. De drie ambassadeurs dit jaar zijn Dolly Bellefleur, Margriet van der Linden (hoofdredacteur Opzij; zou zij de Mol zijn…?) en Raymi Sambo (acteur Spangas). Ieder jaar zijn drie vooraanstaande roze persoonlijkheden het gezicht van de Amsterdam Gay Pride.

Lees ook:Amsterdam Gay Pride 2015
Lees ook:Europride Amsterdam: Roze Zaterdag, Milkshake en Canal Parade
Lees ook:Veel aanmeldingen voor Canal Parade
Lees ook:Amsterdam Gay Pride 2012
Lees ook:Xmas Canal Parade in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>