Presentator Songfestival mocht geen regenboogkleuren dragen

IMG_20160522_141747De Deense presentator van het Eurovisie Songfestival Pilou Asbaek had zich in de regenboogkleuren willen kleden, maar daar stak de organisatie een stokje voor. De Deense hunkvooral bekend als acteur in de onvolprezen Deense tv-serie ‘Borgen’, had een statement willen maken regen homofobie. Volgens de organisatie ging het in Kopenhagen om de liedjes en niet om politiek. ‘Ik mag niet politiek zijn’, zei Asbaek, ‘omdat oost Europa zo’n belangrijk onderdeel is op het Songfestival. They just need to chill the fuck down’, aldus de acteur in The Guardian.

Volgens Asbaek is het liedjesfestijn na de Tweede Wereldoorlog in het leven geroepen om Europa door de kracht van muziek te verenigen: ‘Iedereen is welkom. Spaanse lesbische vrouwen: welkom. Kleine joodse homoman: welkom! Als je van muziek en van feesten houdt, ben je welkom.’ Volgens de acteur groeit overal de angst voor seksualiteit: ‘Dat is zo bizar. Dat slaat nergens op!’ Pollapönk uit IJsland gebruikt regenboogvlaggen in de videoclip van ‘No Prejudice’, maar die wapperden niet toen ze op het Songfestival optraden. Wat zal Asbaek gegrinnikt hebben, toen Conchita als eerste uit de bus kwam en daarmee een dijk van een statement afgaf..

Lees ook:Maastricht tekent voor tolerantie
Lees ook:Commotie over ‘vlagvertoon’ tijdens Eurovisie Songfestival
Lees ook:Samen kijken naar Songfestival
Lees ook:Caitlyn Jenner voelt wel wat voor de politiek
Lees ook:Ali G uit Delft wint COC Songfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>