Britse homo in Uganda dreigt te worden veroordeeld vanwege van hem gestolen seks images

Een gepensioneerde Britse homoseksuele man moet in Uganda voor de rechter verschijnen. De 65-jarige Bernard Randell moet maandag voorkomen, omdat er foto’s in een krant waren gepubliceerd, waarop hij seks heeft met een andere man. Hij werd gearresteerd nadat dieven een laptop in zijn huis hadden gestolen. Stills van een video op de laptop werden gebruikt in een tabloid. Homoseksualiteit in Uganda is strafbaar. Hij is aangeklaagd samen met een Ugandese man, die heeft ontkend. De Ugandees kan tot 7 jaar celstraf krijgen, de Brit mogelijk 2 jaar.

Randell, die eerder dit jaar naar Uganda verhuisde, denkt dat de dieven het op hem hadden gemunt omdat hij homo is. Hij zei dat ze hem eerst hadden gechanteerd met de images, en naar de krant waren gestapt toen Randell niet had gereageerd. Acteur Stephen Fry en mensenrechtenactivist Peter Tatchell hebben via tweets hun steun aan Randell betuigd. Uganda is niet bepaald the place to be voor homo’s. In 2011 werd homorechtenactivist David Kato vermoord. De politie ontkende later dat dit met zijn geaardheid te maken had gehad. Het Ugandese parlement wil voor homoseksualiteit nog hogere straffen opleggen.

Lees ook:Homofoob Uganda verbiedt ngo’s
Lees ook:Herdenkingsbijeenkomst vermoorde Ugandese homoactivist
Lees ook:Redactiekantoor Gay Krant geplunderd
Lees ook:Homoactivist in Uganda vermoord
Lees ook:Zwaardere straffen Groningse hiv-zaak in hoger beroep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>