Homofoob Uganda verbiedt ngo’s

Uganda (of Oeganda) verbiedt 38 non-gouvernementele organisaties (ngo’s), omdat ze ‘homoseksualiteit promoten’. Dat heeft de Ugandese minister van Ethiek gezegd. Hij zegt ‘bewijzen te hebben dat de organisaties geld uit het buitenland krijgen om homoseksualiteit te verspreiden.’ Om welke ngo’s het gaat, zei hij er niet bij. Afgelopen maandag gaf hij nog het bevel een conferentie over homorechten in de hoofdstad Kampala te beëindigen.

Net als in dertig andere Afrikaanse landen is homoseksualiteit in Uganda verboden: er staan lange gevangenisstraffen op homoseksuele handelingen. Lange tijd werd er in het land gedebatteerd over een wetsvoorstel om de doodstraf in te voeren voor bepaalde homoseksuele handelingen, maar na internationaal protest werd dit plan in de ijskast gezet.

Lees ook:Homoactivist in Uganda vermoord
Lees ook:Vermeende homo’s in Senegal vrijgelaten
Lees ook:Afrikaanse homo: ‘Doodt ons, óf geef ons gelijke rechten’
Lees ook:Marokko trekt alle aanklachten in over ‘homoseksuele handelingen’ Britse toerist
Lees ook:Demonstratie tegen antihomo wet Oeganda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>