Rusland wil kinderen bij homo-ouders weghalen

Ondanks alle internationale verontwaardiging gaat Rusland vrolijk verder met invoeren van draconische anti-homowetten. De parlementariër Aleksej Zjoeravljov heeft een wetsvoorstel ingediend om homoseksuele ouders uit de ouderlijke macht te ontzetten. Dat betekent dat de staat kinderen van homo’s kan weghalen en bijvoorbeeld in een tehuis kan plaatsen. De wet moet kinderen beschermen tegen ‘niet-traditionele seksuele geaardheid’. 

Volgens de parlementariër moeten kinderen niet alleen in de openbare ruimte, maar ook binnen het gezin worden beschermd tegen ‘homo-propaganda’. Een werkgroep als ‘Meer dan Gewenst‘ (voor homo’s en lesbo’s met kinderen en/of een kinderwens) zou bij de Russen dus een Sodom & ~Gomorriaanse gruwel zijn. De nieuwe wet zou moeten gelden als één of beide partners homoseksueel is. Volgens het wetsvoorstel ‘gaat het 5 tot 6 procent van de bevolking’.

Lees ook:Kamer stemt over homovriendelijk erfrecht
Lees ook:Russisch parlement verwerpt wet tegen publiekelijk uiten homoseksualiteit
Lees ook:Roze Dag van het Gezin bij het COC
Lees ook:Britse minister komt openlijk uit de kast
Lees ook:Moldavië krijgt mogelijk op Rusland geënte wet tegen ‘homopropaganda’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>