Moldavië krijgt mogelijk op Rusland geënte wet tegen ‘homopropaganda’

Mogelijk komt er in Moldavië een wet tegen ‘homo-propaganda’, zoals die sinds 2013 in Rusland bestaat. De wet zou verspreiden van ‘homo-propaganda’ aan minderjarigen via internet, media en publieke bijeenkomsten verbieden: daarmee zouden LGBT’s praktisch onzichtbaar worden in de voormalige Sovjet-republiek.

Meerdere steden in het land hebben al verboden op ‘dit soort propaganda’ ingevoerd. In 2013 was er al zo’n wet drie maanden lang van kracht, tot Moldavië nauwere banden met de Europese Unie wilde aanknopen. Maar sindsdien is het publieke klimaat in Moldavië voor LGBT’s verslechterd en is de wet opnieuw uit de la gehaald.

Lees ook:Venetië breekt met Sint Petersburg vanwege antihomo-wet
Lees ook:Documentaire ’5000 Roebel’ en debat over Russische anti-homowet in Nijmegen
Lees ook:Gay Propaganda – liefdesverhalen uit Rusland
Lees ook:Schrijfavond voor Rusland bij COC Limburg
Lees ook:Roze kinderverkrachter achter de tralies

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>