Russisch parlement verwerpt wet tegen publiekelijk uiten homoseksualiteit

De Staatsdoema, het lagerhuis van het Russische parlement, heeft een wetsvoorstel verworpen dat publiekelijke uitingen van homoseksualiteit moest verbieden. Openlijke uitingen van ‘niet-traditionele’ seksuele oriëntatie had moeten worden beboet met een geldstraf van ongeveer 60 euro (5000 roebel).

Openlijk uit de kast komen zou daardoor onmogelijk zijn geworden. en op uitingen van seksuele voorkeuren in culturele instellingen, scholen en overheidsgebouwen had 15 dagen celstraf moeten staan. Vorige week leek het er nog op dat het wetsvoorstel, dat in oktober werd ingediend, het zou halen.

In 2013 voerde Rusland een wet in die propaganda van homoseksualiteit verbiedt. Opkomen voor gelijke rechten voor LHBT’s, openbare bijeenkomsten voor LHBT;s en erover praten in het bijzijn van minderjarigen is door die wet verboden. Sindsdien hebben roze Russen steeds meer te lijden onder discriminatie en geweld.

Lees ook:Rusland wil kinderen bij homo-ouders weghalen
Lees ook:Wit-Rusland werkt aan zelfde anti-homowet als in Rusland
Lees ook:Geweld tegen homo’s in Rusland blijft onbestraft
Lees ook:Bizar Republikeins voorstel: ‘genital-checking’ in openbare toiletten
Lees ook:Moldavië krijgt mogelijk op Rusland geënte wet tegen ‘homopropaganda’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>