Religieuze leiders moeten homo’s accepteren

@Erik Feenstra

Religieuze leiders over de hele wereld moeten de roze medemens accepteren. De Amsterdamse wethouder André van Es (Diversiteit en Integratie) roept hen op ‘hun verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van acceptatie van homo’s, lesbiennes en transgenders. Dat zei Van Es donderdag in Den Haag tijdens de eerste Europese conferentie over homo-acceptatie, ter gelegenheid van de internationale dag tegen homofobie ((IDAHO).

‘Zo lang de paus en de meeste moslimleiders homoseksualiteit niet accepteren als seksuele geaardheid, zullen miljoenen mensen geweld tegen homo’s, lesbiennes en transgenders gerechtvaardigd vinden.’  Ze zei dat zelfs in Amsterdam homo’s, lesbo’s en transgenders niet altijd hand in hand over straat kunnen lopen, zonder uitgejouwd te worden. Uit een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat in ons land de acceptatie van de roze medemens toeneemt, al is dat nog niet tot alle lagen van de samenleving doorgedrongen. Allochtonen en streng gelovigen, maar ook scholieren en nogal wat PVV-stemmers wijzen homoseksualiteit nog altijd af.

Lees ook:Hardere aanpak geweld tegen homo’s
Lees ook:Kiss-Inn op Homomonument op 17 mei
Lees ook:Homo’s hand in hand door Maastricht
Lees ook:Homo-tolerantie is nog altijd flinterdun
Lees ook:Homo –en lesboactie in Maastricht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Religieuze leiders moeten homo’s accepteren

  1. alexx

    helemaal mee eens

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>