Eerste Europese homotop IDAHO krijgt koninklijk tintje

Koningin Máxima komt op donderdag 16 mei naar een homo-top: de eerste editie van het congres van International Day Against Homophobia (IDAHO). De dag erop (haar verjaardag) is het de Internationale Dag tegen Homofobie. In 1991 besloot de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op deze dag om homoseksualiteit te schrappen van de lijst geestesziekten. In de Ridderzaal woont ze een diner bij. Dat staat te lezen op de website van het Koninklijk Huis. Tijdens het driedaagse congres in onder meer het Vredespaleis staan internationale ontwikkelingen op het gebied van homo-emancipatie centraal.

‘Ze wil met haar aanwezigheid de internationale homo-emancipatie kracht bijzetten’, aldus het ministerie van Onderwijs.  Op de top worden ruim 700 deelnemers uit binnen- en buitenland verwacht, waaronder de Europese Unie, de Raad van Europa, internationale roze netwerken van politie en krijgsmacht, mensenrechtenverdedigers en studenten. Thema van het congres is ‘Joining Forces, Moving Foreward; in Europe and Beyond‘.  Minister Jet Bussemaker van Emancipatie treedt namens het kabinet op als gastvrouw en ontvangt collega-ministers uit onder meer België,  Finland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Het congres sluit vrijdag af met de uitreiking van de Jos Brinkprijs, de tweejaarlijkse homo-emancipatieprijs.

Lees ook:Koningin Máxima komt naar homo-top
Lees ook:Boris Dittrich wint Jos-Brinkprijs
Lees ook:Koningin opent congres transgenderzorg in VUmc Amsterdam
Lees ook:De week van nationalisme, homo’s en allochtonen in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Dance Event 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>