Kiss-Inn op Homomonument op 17 mei

Zaterdag 17 mei 2008, op de Internationale Dag tegen Homofobie, wordt op het Homomonument een Kiss-Inn georganiseerd. Na de grote Kiss-Inn actie drie jaar geleden op het Leidseplein is de veiligheid op straat er voor homo’s, lesbo’s en iedereen die er een beetje anders bijloopt volgens de organisatie ‘nog steeds ‘K met peren’. We willen in vrijheid kunnen leven, wonen, hand in hand op straat lopen en kussen (bron: persbericht [email protected])

Het persbericht roept het volgende op: ‘Kom zingen en zoenen op het Homomonument. Doe mee aan de liefdevolle actie tegen het verbale en fysieke geweld dat homo’s, lesbo’s en transgenders nog altijd ten deelt valt uit naam van God, Allah, uit homofobie, verveling of domme agressie. Alle lieve mensen zijn welkom, met bijvoorbeeld een spandoek.’ Vanaf 16 uur is er entertaiment en van 17.45 tot 18.00 uur is het zoenen geblazen. Zegt het voort!

 

 

 

Lees ook:Bedroevende opkomst Kiss Inn Homomonument
Lees ook:Kiss In 2009 in Amsterdam
Lees ook:Homo –en lesboactie in Maastricht
Lees ook:Barbara Barend’s #handinhand gaat global
Lees ook:Religieuze leiders moeten homo’s accepteren

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Kiss-Inn op Homomonument op 17 mei

 1. nzk

  Leuke actie! Alleen, ik moet dan wel even, bij gebrek aan lover, iemand vinden die met mij wil kussen… :-S (Liefst in leer natuurlijk! ;-) )

    /   Reply  / 
  1. cynthia

   Ja dat is wel een soort van klein probleempje iemand vinden om te kussen. Zo zonder vriendin.
   Hmm zou toch mogelijk moeten zijn….

   Wel een hele leuke actie.

   Kus Cynthia

     /   Reply  / 
 2. Frans

  Dit gedonder is alleen maar om de mensen die homosexualiteit niet accepteren nog meer te provoceren!

  Welke heterosexuele groep heeft een monument? En is zo bezig als de homo-beweging? En heeft de een of andere dag in het leven geroepen en roept de mensen op om bij hun monument open en bloot te gaan zoenen en andere homo-uitingen, enkel met het doel om de rest van de wereld die je jouw homo-mening wil opdringen, te provoceren?

    /   Reply  / 
 3. nzk

  Het homomonument is een monument om de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog te herdenken, in het bijzonder zij die vervolgd en uitgeroeid werden door de nazi’s op basis van hun seksuele geaardheid (herinner u de roze driehoek die door de nazi’s opgespeld werd bij homo’s en lesbo’s of iedereen die daar ook maar de schijn van had).
  Het is er dus niet zomaar en ook niet ‘op een of andere dag in het leven geroepen’.

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Bedroevende opkomst Kiss Inn Homomonument | Gay

 5. Pingback: Zoenende homo’s op straat blijven taboe | Gay

 6. Pingback: Zoenende lesbo’s iets minder taboe | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>