Beyoncé voor homohuwelijk

De Amerikaanse zangeres Beyoncé mengt zich in de discussie over het homohuwelijk: ze sprak zich uit voor het openstellen van het burgerlijk huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht. Ze plaatste een foto met een handgeschreven briefje op internet, waarop ze aangeeft voor het homohuwelijk te zijn, met een stuk tekst uit haar nummer Single Ladies: ‘If you like you should be able to put a ring on it.

In de Verenigde Staten zijn op dit moment meerdere zaken bij het Hooggerechtshof aan de gang rondom het openstellen van het huwelijk. Er moet onder meer worden uitgezocht of  het homohuwelijk een grondwettelijk recht is  en Amerikaanse staten ze niet mogen verbieden. Beyoncé is niet de eerste bekende Amerikaan die het homohuwelijk openlijk steunt. Eerder deden sterren als Leonardo DiCaprio, Clint Eastwood en Brad Pitt gingen haar voor.

Lees ook:Hooggerechtshof VS: huwelijk is fundamenteel recht voor homokoppels
Lees ook:Record aantal Amerikanen voor ‘homohuwelijk’
Lees ook:Meerderheid New Yorkers voor homohuwelijk
Lees ook:Beyoncé trots op homo-fans
Lees ook:Stagneert ‘homohuwelijk’ in VS?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>