Record aantal Amerikanen voor ‘homohuwelijk’

Nog nooit zijn zoveel Amerikanen voor het openstellen van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht geweest. Volgens de uitkomsten van onderzoek door NBC News en Wall Street Journal is op dit moment 59% vóór. In 2004 was dat nog maar 30%.

De Amerikaanse federale overheid ze onlangs dat een verbod op openstelling ongrondwettelijk is. Het Hooggerechtshof bestudeert de komende maanden wat er moet gebeuren met staten die het ‘homohuwelijk’ nog steeds niet toestaan. In 2013 maakte he tHof als een eind aan de Defense of Marriage Act uit 1996, een wet die het huwelijk definieerde als een verbintenis tussen een man en een vrouw.

Lees ook:Homo trouwmarathon in Seattle
Lees ook:Dinsdag uitspraak homohuwelijk Californië
Lees ook:Stickeractie ‘I support gay marriage’
Lees ook:President Mexico wil homohuwelijk in hele land legaliseren
Lees ook:Mexicanen massaal de straat op om te protesteren tegen homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>