Lady GaGa lanceert stichting tegen pesterijen

Lady Gaga richt een stichting op die zich wereldwijd wil inzetten tegen pesterijen en intimidatie. Dat maakte de 25-jarige zangers op haar website bekend. De Born This Way Foundation wil jongeren moed geven en tot vriendelijkheid onder mekaar aansturen. De leiding van de foundation komt in handen van haar moeder, Cynthia Germariotta.

De stichting wordt volgend jaar officieel gelanceerd en is genoemd naar haar recente hit ‘Born This Way’. Aanleiding is de zelfmoord die de 14-jarige Jamey Rodemeyer uit Buffalo in de Amerikaanse staat New York pleegde, omdat hij de niet aflatende pesterijen op school niet meer aankon. Na zijn dood twitterde de zangers dat pesten illegaal zou moeten worden: ‘It’s a hate crime’.

Lees ook:Medestudenten mogelijk aangeklaagd om zelfmoord homotiener
Lees ook:Lady Gaga wil Obama spreken over homo’s pesten op school
Lees ook:Homotiener zwicht voor pesterijen en pleegt zelfmoord
Lees ook:Obama wil af van ‘genezingstherapie’ homo’s
Lees ook:Opnieuw pleegt Amerikaanse homotiener zelfmoord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>