Obama wil af van ‘genezingstherapie’ homo’s

De Amerikaanse president Obama wil dat er een eind komt aan controversiële therapieën die homo’s ‘genezen’. In New Jersey, Californië en Washington D.C. zijn die al verboden, maar in de meeste staten mag het nog wel. De president wil er geen nationale wetgeving op loslaten, maar is volgens medewerkers van het Witte Huis van plan om staten te steunen die de praktijk willen verbieden.

Aanleiding is de zelfmoord van de 17-jarige transgender Leelah Alcom. In een afscheidsbrief schreef ze dat therapeuten hadden geprobeerd haar terug in een jongen te veranderen. Ze pleegde eind december zelfmoord. Sympathisanten startten een petitie waarin de politiek wordt opgeroepen dergelijke ‘genezingstherapieën’ te verbieden, iets waarvoor Amerikaanse roze organisaties al jaren pleiten. Het genootschap van Amerikaanse psychiaters is tegen de conversietherapie, die ervan uitgaat dat homoseksualiteit een psychische stoornis is. Psychologen over de hele wereld waarschuwen al langere tijd voor deze praktijken, omdat de ‘patiënten’ vaak psychologische problemen krijgen en zelfmoord plegen.

Lees ook:Hartverscheurende afscheidsbrief transgender na zelfmoord
Lees ook:Petitie: ‘safe houses’ voor roze vluchtelingen
Lees ook:Stagneert ‘homohuwelijk’ in VS?
Lees ook:Ook Missouri werkt aan wet die homo’s discrimineert
Lees ook:‘Herstellende homotherapie’ moet blijven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>