Medestudenten mogelijk aangeklaagd om zelfmoord homotiener

De politie van de staat New York beraadt zich of ze drie studenten aanklagen vanwege de zelfmoord van een 14-jarige tiener. Jamey Rodemeyer pleegde afgelopen zondag zelfmoord, omdat hij de homofobe pesterijen van medestudenten niet meer aankon. Drie van hen hadden hem  op zijn blog aangemoedigd om zich van kant te maken. De politie bekijkt of zij kunnen worden aangeklaagd wegens hate crimes of intimidatie. Dat vertelde een politiechef tegen Buffalo News.

Op 9 september beklaagde de tiener zich op zijn blog erover dat hij regelmatig had gemeld hoe hij werd getreiterd, maar dat niemand daarnaar leek te luisteren. In mei kwam hij uit de kast en deed mee aan de campagne ‘It Gets Better’. Hij was fervente fan van Lady Gaga, die naar aanleiding van zijn zelfmoord aankondigde met president Obama te willen praten over dit soort homofoob getreiter.

Lees ook:Homotiener zwicht voor pesterijen en pleegt zelfmoord
Lees ook:Lady Gaga wil Obama spreken over homo’s pesten op school
Lees ook:Lesbische blogger in Syrië is fake
Lees ook:Even op adem komen in Berlijn
Lees ook:Voorman Gay Pride Brazilië mishandeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>