Opnieuw pleegt Amerikaanse homotiener zelfmoord

Opnieuw heeft een Amerikaanse homoseksuele tiener zelfmoord gepleegd: de 14-jarige Phillip Parker. Hij was leerling op de Gordonville High School in de Amerikaanse staat Tennessee. Jarenlange pesterijen en intimidaties op school kon hij niet meer aan: hij hing zichzelf op. De ouders zijn geschokt. ‘Na zijn daad zijn we erachter gekomen dat we onwetend waren over heel wat zaken: vooral de pesterijen die hij op school moest ondergaan.’ Na de vondst van het dode lichaam, werd een handgeschreven briefje ontdekt met de tekst ‘Please help me mom’.

 

De familie is verbijsterd dat de school hen nooit over de pesterijen heeft geïnformeerd en wil tekst en uitleg. Ook eisen ze dat de pestkoppen voor de rechter moeten verschijnen. In Tennessee is praten over homoseksualiteit op school verboden. Er is geen antidiscriminatie-wetgeving en homo’s mogen er niet trouwen.

Lees ook:Beyoncé voor homohuwelijk
Lees ook:Californië: Amerikaan schiet zoon dood ‘omdat hij homo is’
Lees ook:Darwin zag de roze leguaan over het hoofd
Lees ook:Homotiener zwicht voor pesterijen en pleegt zelfmoord
Lees ook:Istanbul: verminkt en levend verbrand lichaam transgender gevonden

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Opnieuw pleegt Amerikaanse homotiener zelfmoord

 1. sporting

  erik,
  In de laatste zin zit een schoonheidsfoutje.

    /   Reply  / 
  1. Erik Feenstra Auteur

   Dank, ik zie het en ga het verbeteren.

     /   Reply  / 
 2. sporting

  Altijd tot je dienst:)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>