Minister Van Bijsterveldt onthult poster Coming Out dag

Minister Van Bijsterveldt (Emancipatie) onthult op maandag 3 oktober 2011 thema en poster voor de Coming Out Dag op dinsdag 11 oktober 2011 (2012: klik hier). Thema is acceptatie van lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s) op het werk, onder het motto ‘Uit de kast werkt beter!’ Initiatiefnemer COC Nederland vraagt zowel roze als heteroseksuele Nederlanders om op die dag  een regenboogposter op hun werkplek te hangen, om te laten zien dat acceptatie van LHBT’s ook op het werk de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn. De belangenorganisatie verspreidt daartoe de komende dagen een half miljoen posters (bron: persbericht).

 

Ongeveer eenderde van de LHBT’s is op het werk niet uit de kast. 14 Procent van de lesbische vrouwen, 28 procent van de homoseksuele mannen en 75 procent van de transgenders krijgt op de werkvloer negatieve reacties wegens hun seksuele voorkeur of genderidentiteit, zo blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau. De onthulling door de minister vindt plaats op de werkvloer van het ministerie van OCW, in aanwezigheid van LHBT-werknemers uit diverse werkomgevingen en sympathisanten.

 

Op de achterzijde van de regenboogposter komen LHBT-werknemers aan het woord over hun ervaringen. Captains of industry spreken zich uit over acceptatie en er is aandacht voor manieren om acceptatie op het werk te verbeteren. De poster wordt op dinsdag 11 oktober verspreid door gratis dagblad Metro en is de komende week verkrijgbaar in de LHBT-horeca. Ook is de poster te downloaden op coc.nl en te vinden bij tal van regionale COC’s. Coming Out Dag 2011 is een initiatief van COC Nederland in samenwerking met de Gay Krant en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW.

Lees ook:Startschot Coming Out Dag bij Shell Pernis
Lees ook:Nederlandse bedrijven relatief homovriendelijk
Lees ook:Coming Out Dag 2012 in teken van sport
Lees ook:Coming Out Dag tegen antihomo geweld
Lees ook:Coming Out Dag: ‘Uit de kast werkt beter’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>