Coming Out Dag tegen antihomo geweld

Maandag 11 oktober 2010 is de Internationale Coming Out Dag (2012: klik hier). Dit jaar betekent deze dag vooral een statement tegen antihomo geweld. Dat dit meer dan nodig is, blijkt uit het nieuws van de laatste tijd. Zo werden in Sittard twee homo’s ernstig mishandeld, kreeg een lesbo in Amsterdam rake klappen toen ze een homotent verliet en werd een homokoppel weggepest uit Utrecht.

 

Zeven op de tien roze Nederlanders heeft wel eens te maken met discriminerend geweld: het aantal geregistreerde incidenten op grond van homoseksualiteit steeg vorig jaar met 13 procent. Het COC grijpt zondag 10 oktober aan als Nationale Coming Out Dag om ‘te laten zien dat het afgelopen moet zijn met het geweld tegen LHBT’s’, meldt de nieuwsbrief. Een campagne roept mensen op die dag een regenboogposter voor hun raam te hangen. Op 11 oktober verschijnt de poster op de achterpagina van een half miljoen exemplaren van het gratis dagblad Metro. De poster is te downloaden via de website van COC Nederland.

Lees ook:Karin Bloemen lanceert actie tegen homofoob geweld
Lees ook:Asscher hangt poster tegen homofoob geweld aan gevel stadhuis
Lees ook:Minister Van Bijsterveldt onthult poster Coming Out dag
Lees ook:Startschot Coming Out Dag bij Shell Pernis
Lees ook:UK: aantal hate crimes tegen LHBT’s stijgt, net als de angst daarvoor

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>