Coming Out Dag 2012 in teken van sport

Donderdag 11 oktober 2012 is het Coming Out dag, met als slogan: ‘Uit de kast scoort!’ Dit jaar staat de dag in het teken van acceptatie van lesbo’s, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s) in de sport. COC Nederland verspreid speciale regenboogposters (2013: klik hier) en vraagt iedereen – al dan niet roze – om die donderdag op te hangen bij zijn of haar sportclub. In de wedstrijdsport is homoseksualiteit ngo altijd een groot taboe. Weinig (top-) sporters komen openlijk voor hun geaardheid uit. Ongeveer 6 procent van alle mensen is lesbisch of homo, maar op de Olympische Spelen was het percentage slechts 0,22 procent. Bij Nederlandse profvoetbalmannen is er niet één openlijk uit de kast. 

‘Uit de kast scoort’ is een initiatief van COC Nederland, de Gay Krant en Expreszo en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW. Gay.nl organiseert zaterdag 13 oktober op Sportrpark Riekerhaven in Amsterdam een heterovriendelijk voetbaltoernooi: ‘Voetbalschoenen uit de kast!’ Op Coming Out Dag wordt in tal van landen stilgestaan bij de positie van LHBT’s. De eerste Coming Out Dag vond plaats in de Verenigde Staten op 11 oktober 1988. Voor deze datum werd gekozen omdat een jaar eerder op deze dag de eerste National March on Washington for Lesbian and Gay Rights plaatsvond.

Lees ook:Coming Out Dag 2014
Lees ook:Minister Van Bijsterveldt onthult poster Coming Out dag
Lees ook:Woensdag 11 oktober: Coming Out Dag 2017
Lees ook:Coming Out Dag 2013
Lees ook:Eerste Nationale Coming Out Dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>