Homo’s en de Dag des Oordels: we zijn er nog

Zaterdag 21 mei 2011 zou de Dag des Oordeels aanbreken, zoals Michelangelo ten tijde van de Barok zo indrukwekkend wist te verbeelden op het plafond van de Sixtijnse Kapel van het Vaticaan (zie afbeelding). Op deze dag zal het einde der tijden  zijn aangebroken en gisteren had deze ‘heuglijke’ dag moeten  plaatsvinden. Althans: volgens  de conservatieve Amerikaanse predikant Harold Camping, die er en pasant de homo’s de schuld van gaf. Het feit dat het ene na het andere land het huwelijk openstelt voor homo’s en lesbo’s, was volgens hem dé uiteindelijke reden dat van hogerhand besloten was tot Judgement Day. Máár: we zijn er nog.

 

‘En die gaat er komen’: daar had Camping  nou juist zo op gehamerd. Maar hij kwam er niet: vanochtend werd ik wakker van het geluid van een stevige regenbui. Dát kon het kurkdroge Nederland nou juist goed gebruiken! Camping schijnt zich inmiddels verscholen te houden voor alle criticastens (in 1994 zat hij er ook al eens naast), maar aanhangers van zijn doemdenken roepen dat het niet zozeer de dag zelf betrof, maar de komende pakweg vijf maanden, waarin dood en verderf over de aardbol zullen razen. Prettig voor hen: op IJsland barstte een vulkaan uit. Krijgen ze tóch nog (een beetje) gelijk. Overingens heeft de voorspeller in een interview gezegd gegevens van hogerhand ‘verkeerd te hebben geïnterpreteerd’ en de datum van de Dag des Oordeels verschoven naar 21 oktber.

Lees ook:Homo’s zorgen voor einde der tijden
Lees ook:Haarlem krijgt Roze Camping
Lees ook:‘Blootnormaal op zondag’: Open Naturistendag
Lees ook:Milkshake Camping 2018
Lees ook:Een kruis op je kruis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>