Britse therapeuten bieden homogenezing

Nog steeds zijn er Britse therapeuten die behandelingen aanbieden, die homoseksualiteit genezen. Een significante minderheid van professionals in de geestelijke gezondheidszorg in Groot-Brittannië heeft toegegeven homo -en lesbische gevoelens bij patiënten te ‘reduceren’, als zij erom vroegen. Een onderzoek, dat werd gepubliceerd in de BMC Psychiatry Journal, ondervroeg 1400 onderzoekers. Slechts 4 % probeerde de seksuele voorkeur van een patiënt te veranderen, maar 17 % gaf aan homoseksuele gevoelens te hebben ‘behandeld’, als daarom werd gevraagd. En dat niet decennia geleden, maar ook in de afgelopen jaren. Overigens handelden de meesten ‘naar eer en geweten’, volgens het begeleidende artikel.

 

‘Natuurlijk wordt een professional geacht hulp te bieden, als hem daarom wordt gevraagd,’ zegt professor Michael King van de Universiteit van Londen, ‘maar dan wel met behulp van therapieën die stress reduceren en patiënten verder helpt. We weten dat pogingen om iemands seksuele voorkeur te veranderen, weinig uitrichten en enorme schade kunnen toebrengen. Het is uiterst zorgelijk dat een behoorlijke minderheid dat ontkent, ook al hebben ze er de beste bedoelingen mee.’ De Royal College of Psychiatrists zegt dat homo’s ‘het recht hebben op bescherming tegen eventuele schadelijke therapieën, met name die, die verandering van seksuele voorkeur ondersteunen.’

 

In de USA wordt een verhit debat gevoerd over ‘genezing’ van homo’s: hoewel de American Psychiatric Association het afwijst, zijn er organisaties die het recht van het individu op hulp en het recht van de professional om die te bieden, propageren. Britse onderzoekers hebben een website gelanceerd, om te proberen dergelijke praktijken in India, Zuid-Amerika en China boven tafel te krijgen. Derek Munn van de homo-organisatie Stonewall: ‘Homo’s en lesbo’s hebben recht op gelijke behandeling door de samenleving, niet op misleidende behandelingen door een minderheid van professionele hulpverleners.’

Lees ook:VS stopt therapieën om homo’s om te turnen
Lees ook:‘Herstellende homotherapie’ moet blijven
Lees ook:Californië verbiedt omstreden homotherapie
Lees ook:Van mensen met hiv heeft 1 op de 20 chronische hepatitis-C
Lees ook:Behandeling hiv kan met één medicijn

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Britse therapeuten bieden homogenezing

  1. Pingback: Conferentie over genezing homo’s | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>