‘Herstellende homotherapie’ moet blijven

‘Herstellende psychotherapie’ voor homo’s moet blijven bestaan. dat schrijft de Republikeinse Partij in de Amerikaanse staat Texas in haar jaarverslag. Zo’n behandeling zou heteroseksuelen van homo’s kunne namaken. De Amerikaanse Psychologische Associatie en andere gezondheidsorganisaties zijn mordicus tegen, omdat dit soort therapieën ‘tevergeefs proberen de seksuele voorkeur van deelnemers te veranderen of hun interesse in seks te verminderen’.

De therapie is al jaren omstreden, omdat het beoogde resultaat altijd uitblijft, maar wel leidt tot depressies en soms zelfs tot zelfmoord onder homoseksuele jongeren. Amerikaanse homo-organisaties zijn dan ook not amused door wat de Republikeinen ervan vinden. De organisaties willen al jaren dat de therapieën landelijk worden verboden. Dat kunnen Amerikaanse rechters, als aan te tonen is dat behandelingen schadelijk zijn. De wet maakt een uitzondering voor therapieën die vanuit kerkelijke krijgen worden aangeboden.

Lees ook:Californië verbiedt omstreden homotherapie
Lees ook:VS stopt therapieën om homo’s om te turnen
Lees ook:Iowa mogelijk derde staat VS die ‘homotherapie’ verbiedt
Lees ook:Obama wil af van ‘genezingstherapie’ homo’s
Lees ook:Harry Potter acteur steunt homo jongerenhulplijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>