Californië verbiedt omstreden homotherapie

Californië heeft een omstreden homotherapie officieel verboden en is daarmee de eerste Amerikaanse staat. De gouverneur van de staat aan de westkust, Jerry Brown,  ondertekende een wetsvoorstel die een correctieve therapie’ tegen homoseksualiteit voor kinderen verbiedt. Zijn besluit is een succes voor homorechtenorganisaties: die benadrukken dat de therapie geen medische basis.

Brown zegt dat de therapie niet-wetenschappelijk is. Volgens hem heeft de therapie geleid tot depressies en zelfmoorden bij jongeren die behandelingen ondergingen. Tegenstanders van het wetsvoorstel vinden dat ouders het recht hebben om keuzes voor hun kinderen te maken.

Lees ook:Iowa mogelijk derde staat VS die ‘homotherapie’ verbiedt
Lees ook:‘Herstellende homotherapie’ moet blijven
Lees ook:Rusland wil kinderen bij homo-ouders weghalen
Lees ook:Transgenders en de openbare toiletten
Lees ook:China weert mensen met hiv in badhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>