Publiek spoort homotiener aan tot zelfmoord

rouwbandIn Groot Brittannië is afgelopen zaterdag een 17-jarige homojongen van het dak van een winkelcentrum in Derby naar beneden gesprongen. Een menigte van 300 man keek niet alleen toe, maar sommigen moedigden de jongen aan met uitroepen als ‘Spring dan’, gevolgd door een stroom verwensingen. Een ooggetuige zag dat mensen aan het filmen waren en riepen dat hij naar beneden moest springen. Niet alleen jongeren, maar ook volwassenen’, aldus de ooggetuige. De politie kon de zelfmoord niet verhinderen; de chef van de plaatselijke politie bevestigde dat vanuit toeschouwers de jongen aanmoedigden klonken om zelfmoord te plegen.


Hij nam het op voor zijn rechercheurs, die twee uur lang op de jongen hebben ingepraat: ‘Het moet bijzonder pijn doen dat hun pogingen vergeefs waren. We hebben wel vaker met dit soort incidenten te maken, maar nog nooit dat mensen uit het publiek filmen, foto’s maken en roepen om te springen.’ Sommigen hebben zelfs filmpjes ervan op Internet gezet. Volgens de chef keek de meerderheid zwijgend toe en was het een kleine minderheid die zich zo walgelijk gedroeg.  Een aantal zouden meteen foto’s van de dode jongen hebben gemaakt, nadat hij op de grond was gesmakt. Het Britse dagblad The Daily Mail publiceerde een foto, waarop de jongen vlak voor zijn dood op de dakrand balanceert. Waarom de jongen zelfmoord pleegde, is niet duidelijk, maar er wordt van uitgegaan dat zijn geaardheid ermee te maken had.

Lees ook:IS gooit 15-jarige tiener van het dak omdat hij homo zou zijn
Lees ook:Medestudenten mogelijk aangeklaagd om zelfmoord homotiener
Lees ook:Mannen gechanteerd met foto’s cruising area
Lees ook:Schotse homotiener bruut vermoord
Lees ook:De ballen van Beckham: echt of gefotoshopt?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>