Rusland ziet definitief af van deelname aan Eurovisie Songfestival 2017

Rusland ziet definitief af van deelname aan het Eurovisie Songfestival 2017, dat komende maand in de Oekraïense hoofdstad Kiev wordt gehouden. Er was al de nodige reuring: de Russische deelneemster Julia Samoylova mocht het land niet in, omdat ze op de Krim was geweest en had opgetreden. Daarmee had ze de Oekraïense wet overtreden.

Daarop kwam het idee om de Russin op afstand via een satellietverbinding mee te laten doen. Dat beviel de Russische publieke omroep niet, net zo min als een vervanging naar Kiev sturen. Daarom trekt de omroep zich dit jaar terug.

 

Lees ook:Russiche zangeres doet via satellietverbinding mee aan Songfestival
Lees ook:Vredige Gay Pride Kiev mondt uit in geweld
Lees ook:Russische zangeres mag niet optrede tijdens Eurovisie In Oekraïne
Lees ook:Kiev gaststad Eurovisie Songfestival 2017
Lees ook:Rusland woedend over uitslag Songfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>