Russiche zangeres doet via satellietverbinding mee aan Songfestival

De Russische zangeres Julia Samoilova is niet welkom in Oekraïne, omdat ze in 2015 ‘illegaal’ een bezoek zou hebben gebracht aan de Krim. In Oekraïne staat een forse celstraf op reizen naar de Krim over Russisch grondgebied. De zangeres kan daarom niet deelnemen aan het Eurovisie Songfestival in mei in Kiev.  Moskou was des duivels en noemde het ‘oneerlijk’. De organisatie heeft een truc bedacht: een satellietverbinding.

De 27-jarige Russin was eerder deze maand de officiële inzending van Rusland geworden met haar nummer Flame is burning. Ze zal dat nummer via een satellietverbinding zingen, al is nog niet zeker of Rusland daarmee instemt. Het zal de eerste keer zijn dat een deelnemer zelf niet lijfelijk aanwezig is op het liedjesfestijn, maar de organisatie wil geen politiek gekonkel op het festival. Voor ons land treedt de meidengroep OG3NE aan. Op dit moment ziet het er niet bijster uit voor de drie zusjes: in de peilingen staan ze op de 26e plaats.

Lees ook:Russische zangeres mag niet optrede tijdens Eurovisie In Oekraïne
Lees ook:Rusland ziet definitief af van deelname aan Eurovisie Songfestival 2017
Lees ook:Songfestival: Rusland vreest finale niet te halen vanwege anti-homowet
Lees ook:Rusland woedend over uitslag Songfestival
Lees ook:Hind doet het slecht in de polls

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>