Mexicanen massaal de straat op om te protesteren tegen homohuwelijk

In Mexico hebben honderdduizenden Mexicanen in 16 steden geprotesteerd tegen openstellen van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht. President Nieto stelde eerder dit jaar een grondwetswijziging voor om het homohuwelijk in het hele land te legaliseren. Tot nu toe is dat het geval in de hoofdstad Mexico City en in negen van de 31 deelstaten.

Vorig jaar oordeelde het Mexicaanse hooggerechtshof dat het verbod op het homohuwelijk in de overige staten ongrondwettelijk is. Homo’s kunnen in die staten wel trouwen als ze van een federale rechter een persoonlijke ontheffing van het verbod krijgen. De protesten waren georganiseerd door het Front voor de Familie, een Mexicaanse beweging met steun van veel katholieke instellingen in het land.

Lees ook:President Mexico wil homohuwelijk in hele land legaliseren
Lees ook:Verbod op homohuwelijk in Florida ongrondwettelijk verklaard
Lees ook:Afsluiten homohuwelijken Michigan na dag alweer gestopt
Lees ook:Record aantal Amerikanen voor ‘homohuwelijk’
Lees ook:Rechter Texas: ‘verbod homohuwelijk is ongrondwettelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>