Episcopal Church VS trotseert Anglicaanse kerk en houdt vast aan gelijke LGBT-rechten

De Amerikaanse Episcopal Church blijft vasthouden aan gelijke rechten voor LHBT’s en trotseert daarmee de ‘straf’ van de wereldwijde moederkerk, de Anglicaanse Kerk. De Amerikaanse tak heeft de deuren al jaren geleden geopend voor roze gelovigen en benoemde in 2003 de openlijk homoseksuele bisschop Gene Robinson, maar haalde zich de woede van de Afrikaanse tak op de hals door voor openstelling van het huwelijk te stemmen.

Niettemin belooft de Amerikaanse kerkleider, bisschop Michael Curry, de roze kerkgangers niet in de steek te laten, ondanks de straffen die de Anglicaanse Kerk de Amerikanen daarvoor oplegt: ‘Dat zullen we niet in twijfel trekken’, zei hij. ‘We hebben ons besluit genomen, we willen een gebedshuis voor iedereen zijn. We blijven loyale lede nva nde Anglicaanse gemeenschap, maar wij vinde ndat we een betere weg moeten zien te vinden. Volgens mij is dat deel van onze roeping.’

 

Lees ook:Verdeeldheid binnen Anglicaanse kerk om ‘homohuwelijk’
Lees ook:Eerste homohuwelijk in Anglicaanse kerk
Lees ook:Scheuring Anglicaanse Kerk vanwege homo’s
Lees ook:Homobisschop niet welkom op synode
Lees ook:Homobisschop preekt met kogelvrij vest aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>